V enem dnevu okoli sveta

(Spoznali bomo različne zvrsti plesov, delavnico pa zaključili z plesnim nastopom vseh učencev in plesalnih animatorjev)

okoli-sveta

Spoznavanje in učenje orientalskega plesa - Orientalski ples (trebušni ples) izhaja iz dežel bližnjega in srednjega vzhoda in je s svojim čarom osvojil celoten svet. Orientalski ples je izraz življenjskih izkušenj. Ta zvrst plesa nam omogoča spoznavanje lastnega telesa in odkrivanje njegovih zmožnosti izražanja. Na plesni delavnici se bomo naučili zelo enostavne gibe in skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje afriškega plesa - Afriški plesi so organski in zemeljski, omogočajo telesno sprostitev in zavedanje telesa. Učenci bodo tako spoznavali elemente tradicionalnih plesov zahodne Afrike, njihovo zgodovinsko ozadje in njihov pomen. Na plesni delavnici se bomo naučili osnovnih elementov afriškega plesa ter jih združili v skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje Swinga - Swing je zelo dinamičen družabni ples, ki se je v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja razvil v plesnih dvoranah črnskega Harlema. Ples združuje afro-ameriško plesno zapuščino s plesnimi zakonitostmi evropskih plesov. Na plesni delavnici se bomo naučili osnovnih korakov swinga ter naredili skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje Salse - Salsa združuje evropske in afriške plesne vplive. V osnovi se pleše s partnerjem, obstaja tudi solo izvedba (imenovana suelta), vse bolj popularne pa so tudi skupinske izvedbe. Na plesni delavnici bomo spoznali osnovne korake ter se naučili skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Dodatek: Zaključek s poučnim animacijskim programom

Za osnovne šole

salca

Oblikovanje in kreativa: Vesna Turk | Izdelava spletnih strani: Intinet | Copyright © Zavod Enostavno Prijatelji, 2013