Spoznavanje barvitosti Azije

(Spoznali bomo indijske vzorce, kitajske pismenke ter zaplesali trebušni ples)

barvitost-azije

Spoznavanje in učenje pravih kitajskih pismenk - Odkrili bomo kakšni so pravi kitajski simboli ter se naučili kitajskih pismenk. Izdelali bomo zastavice, ki so tradicionalne za Kitajsko, in pismenke pisali s posebnimi pisali in tušem. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje značilnih indijskih vzorcev - Kana je naravno barvilo in v Indiji značilna, da si ženske z njo poslikajo roke in telo. Na delavnici bomo spoznali značilne indijske vzorce ter se s prav posebno tehniko tudi sami naučili slikanja vzorcev s kano. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje orientalskega plesa - Orientalski ples (trebušni ples) izhaja iz dežel bližnjega in srednjega vzhoda in je s svojim čarom osvojil celoten svet. Orientalski ples je izraz ženstvenosti in življenjskih izkušenj. Ta zvrst plesa nam omogoča spoznavanje lastnega telesa in odkrivanje njegovih zmožnosti izražanja. Na plesni delavnici se bomo naučili enostavne gibe in skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje azijskega zmaja (delavnica) - Na Kitajskem in Japonskem podoba zmaja predstavlja simbol poguma, hrabrosti in časti. Tako bomo odkrili zanimive zgodbe, kako so živeli zmaji, ter z zlatimi lističi izdelali tradicionalnega azijskega zmaja. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Dodatek: Zaključek s poučnim animacijskim programom

Za osnovne šole

salca

Oblikovanje in kreativa: Vesna Turk | Izdelava spletnih strani: Intinet | Copyright © Zavod Enostavno Prijatelji, 2013