Odkrivanje raznolikosti Amerike

(Spoznali bomo zanimivo kulturo Indijancev, skupaj bomo zaplesali Swing in Salso)

amerika

Spoznavanje Amerike skozi pripovedne zgodbe- Odkrili bomo zanimivo kulturo Indijancev (kako si živeli, njihove tradicionalne predmete in pisavo) ter spoznali, da niso zapisovali svojih zgodb, kot to počnemo danes, pač pa so na živalsko kožo risali risbe, ki so prikazovale pomembne dogodke iz njihovih življenj in življenja plemen. Na delavnici bomo izdelali pripovedne zgodbe. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje Swinga - Swing je zelo dinamičen družabni ples, ki se je v 20. in 30. letih prejšnjega stoletja razvil v plesnih dvoranah črnskega Harlema. Ples združuje afro-ameriško plesno zapuščino s plesnimi zakonitostmi evropskih plesov. Na plesni delavnici se bomo naučili osnovnih korakov swinga ter naredili skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje Salse - Salsa združuje evropske in afriške plesne vplive. V osnovi se pleše s partnerjem, obstaja tudi solo izvedba (imenovana suelta), vse bolj popularne pa so tudi skupinske izvedbe. Na plesni delavnici bomo spoznali osnovne korake ter se naučili skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje ameriške kulture - Odkrili bomo zgodovino ameriškega ljudstva in sicer kako so živeli Maji, Inki in Azteki (spoznali bomo njihovo tradicijo). Na delavnici bomo spoznali njihove simbole (ki so jih uporabljali kot pisavo) in izdelali glinene plošče s simboli. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Dodatek: Zaključek s poučnim animacijskim programom

Za osnovne šole

salca

Oblikovanje in kreativa: Vesna Turk | Izdelava spletnih strani: Intinet | Copyright © Zavod Enostavno Prijatelji, 2013