Odkrivanje Afrike

(Spoznali bomo egipčanske hieroglife, afriške vzorce, zaplesali afriški ples ter zabobnali na tradicionalne bobne)

afrika

Spoznavanje egipčanskih hieroglifov - Spoznali bomo zanimive zgodbe, kako si živeli stari Egipčani ter zakaj so uporabljali hieroglife. Preizkusili se bomo s pisanjem na papirus in uporabljali različne egipčanske hieroglife ter sestavili svoje ime. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje afriškega plesa - Afriški plesi so organski in zemeljski, omogočajo telesno sprostitev in zavedanje telesa. Učenci bodo tako spoznavali elemente tradicionalnih plesov zahodne Afrike, njihovo zgodovinsko ozadje in njihov pomen. Na plesni delavnici se bomo naučili osnovne elemente afriškega plesa ter jih združili v skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in igranje na djembe - afriške bobne - Spoznali bomo zgodovino, namen in posebnosti ritma. Učenci bodo na glasbeni delavnici spoznali tehniko igranja na zahodnoafriške bobne, predvsem na djembe, dunun, kenkeni. Naučili se bodo osnovne udarce in spremljajoče vokale, ki nas popeljejo v zgodovino bobnov, vse od starodavne Perzije, tradicionalne in klasične indijske ritmike pa do danes. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min). Delavnica sprejme maksimalno 25 učencev.
Spoznavanje afriških vzorcev (AFRIŠKE SLIKE) - Eksotična Afrika nam razkriva zelo lepe in pisane vzorce. Spoznali bomo tako živalske kot splošne vzorce, ki krasijo afriška oblačila in nakit. Na delavnici bomo izdelali pravo afriško sliko. (Delavnica je primerna za 2. triletje; trajanje 45 min).
Dodatek: Zaključek s poučnim animacijskim programom

Za osnovne šole

salca

Oblikovanje in kreativa: Vesna Turk | Izdelava spletnih strani: Intinet | Copyright © Zavod Enostavno Prijatelji, 2013