Potujemo po Aziji

(Spoznali bomo kitajske pismenke, indijske vzorce ter tradicionalne plese)

azija

Spoznavanje in učenje kitajskih pismenk - Odkrili bomo kakšni so kitajski simboli ter se naučili pisanja kitajskih pismenk. Izdelali bomo zastavice, ki so tradicionalne za Kitajsko, ter pismenke pisali s posebnimi pisali in tušem. (Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje značilnih indijskih vzorcev - Kana je naravno barvilo in v Indiji značilna, da si ženske z njo poslikajo roke in telo. Na delavnici bomo spoznali značilne indijske vzorce ter se s posebno tehniko tudi sami naučili slikanja vzorcev s kano. (Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min).
Azijski plesi in igre - Spoznali bomo tradicionalni orientalski in indijski ples, ki izhaja iz dežel bližnjega in srednjega vzhoda. Odkrili bomo tudi zabavno azijsko igro ter se naučili enostavne gibe in skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje azijskega zmaja (delavnica) - Na Kitajskem in Japonskem podoba zmaja predstavlja simbol poguma, hrabrosti in časti. Tako bomo odkrili zanimive zgodbe, kako so živeli zmaji, ter z zlatimi lističi izdelali tradicionalnega azijskega zmaja. (Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min).
Dodatek: Zaključek s poučnim animacijskim programom

Za osnovne šole

salca

Oblikovanje in kreativa: Vesna Turk | Izdelava spletnih strani: Intinet | Copyright © Zavod Enostavno Prijatelji, 2013