S Piko Nogavičko potujemo po Afriki

(S Piko bomo spoznali afriške vzorce in maske, zaplesali bomo afriški ples ter zabobnali na djembe)

pika-po-afriki

Tradicionalna afriška maska - Eksotična Afrika nam razkriva zelo lepe in pisane vzorce. Spoznali bomo tako živalske kot splošne vzorce, ki krasijo afriška oblačila in nakit. Na delavnici bomo izdelali pravo afriško sliko. (Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in učenje afriškega plesa - Spoznali bomo kakšni so afriški obredni plesi, se naučili osnovnih afriških korakov ter jih združili v skupinsko koreografijo. (Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min).
Spoznavanje in igranje na djembe - afriške bobne - Spoznali bomo zgodovino in posebnost ritma. Na delavnici bomo spoznali tehniko igranja na zahodnoafriške bobne ter se naučili osnovne udarce. (Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min; delavnica sprejme maksimalno 25 učencev.
Spoznavanje afriških vzorcev - Spoznali bomo tradicionalne afriške pisane vzorce (katere imajo Afričani narisane in poslikane na oblačilih) in odkrili čudovite živalske vzorce. Na delavnici bomo izdelali pravo afriško sliko.(Delavnica je primerna za 1. triletje; trajanje 45 min).
Dodatek: Zaključek s poučnim animacijskim programom tehnik

Za osnovne šole

salca

Oblikovanje in kreativa: Vesna Turk | Izdelava spletnih strani: Intinet | Copyright © Zavod Enostavno Prijatelji, 2013